Erhverv 

Jeg har været selvstændig siden 2009

Jeg har gennem forskellige egne firmaer i restaurationsbranchen fået en god indsigt i, hvordan det er at drive virksomhed i Sønderborg. Det er ikke altid en dans på roser at være erhvervsdrivende. Det kan kun blive en succes hvis man både kommunalt og privat arbejder sammen om rammerne for erhvervslivet. Det dummeste er når parterne stiller sig i hvert ringhjørne, for det skaber ingen resultater.

Kommunen som en medspiller

En kommune skal være åben for nye forespørgsler. Regler og love skal overholdes, men de skal ikke bruges til at stoppe alt udvikling.

I Sønderborg Kommune arbejder et meget højt faglig dygtigt personale, så der skal ikke være tvivl om personalets evner. Ændringerne skal ske i ledelsen, hvor man skal have mere fokus på at vejlede erhvervsfolk og borgerne til at få de nødvendige tilladelser fremfor kun at forholde sig til om lovgivningen er overholdt.

Da erhvervsudvalget i april 2016 åbnede Sønderborg Erhvervsservice, tog vi de første skridt for at forbedre forholdene for erhvervslivet i Sønderborg Kommune. Med Sønderborg Erhvervsservice er der skabt én indgang til kommunen for erhvervslivet med Sønderborg Erhvervsservice. Deres primære opgave er at styrke dialogen med erhvervslivet og sikre virksomhederne en enkel og smidig erhvervsservice.

Indkøb lokalt

Det kan være en rigtig god økonomisk case at lave storindkøb, men selvom indkøbsordninger kan være meget effektive, så kan de også være total intetsigende. Hvis kommunale afdelinger bliver tvunget til at købe ved store landsdækkende virksomheder kan den enkelte enhedspris til tider være højere til stor frustration. Det kan ligeledes være meget frustrerende ikke at kunne handle lokalt, når der ligger en aftale med et firma i den anden ende af landet.

Kommerciellicering af Events 

Sønderborg Kommune er præget af et stort kultur og event udbud. Borgerne i Sønderborg Kommune er også storforbrugere af kultur og det kan mærkes rundt i kulturlivet, hvor der er udsolgte koncerter, fyldte udstillinger og velbesøgte arrangementer.
Når det kommer til de store kommunale events som Sternfahrt og Aprilfestival, så viser det sig et tydeligt billede af, at Sønderborg Kommune er god til at skabe rammerne for event, men udvikling og afvikling af store events bør lægges ud til private aktører. Det handler simpelthen om at Sønderborg Kommune skal fokusere på det der er deres kerne kompetance. Det har fx aldrig været en spidskompetance for nogen kommune at servere fadøl for brandmænd.